Relleu a la Direcció general d’Afers religiosos

El Govern de la Generalitat ha nomenat un nou Director general d’Afers religiosos (DGAR). Es tracta d’Enric Vendrell, qui fins ara exercia de Director del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica, o sigui que el relleu es produeix dins del mateix Departament de Governació i Relacions Institucionals.

VendrellEnricD’ell en sabem que és militant d’UDC, llicenciat en Dret, diplomat en Gestió i Administració pública, i que de jove va militar en moviments d’estudiants i professionals cristians. Els meus informants diuen que és un tipus cordial i competent.

L’Enric Vendrell recull el testimoni del Xavier Puigdollers, també d’UDC. El mandat de Xavier Puigdollers s’ha caracteritzat per rebaixar l’activitat de la DGAR a nivells mínims. S’han cancel·lat els convenis amb les confessions minoritàries i les entitats laïcistes, no s’ha publicat cap més guia per a l’atenció a la diversitat espiritual i religiosau, no s’ha fet cap iniciativa legislativa (semblava que es volia modificar la Llei de Centres de culte) i la única acció remarcable és la creació d’un Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa que no sabem ni si s’ha reunit. També s’ha eliminat tota referència a la laïcitat i s’ha substituït per la noció de diàleg interreligiós.

Llegint això semblaria una crítica furibunda i no ho vol ser. L’actual Govern de la Generalitat no té la qüestió religiosa com a prioritària ni de lluny, és bastant probable que li sigui difícil arribar a consensos (a CDC cada vegada és més fàcil trobar dirigents que es defineixen com a laics des d’una perspectiva liberal i moderada), i no està en condicions de fer estirabots amb una qüestió delicada i on l’evolució de la societat és molt clara. O sigui que la tàctica del qui dia passa any empeny és criticable, però en aquest context sembla efectiva. Zero problemes, que ja està tot prou pelut.

No sabem si l’Enric Vendrell arriba amb el mandat d’impulsar canvis, estarem amatents i mirarem d’anar-ne informant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s