La Biblia desenterrada

la-biblia-desenterradaLa Biblia desenterrada. Una nueva visión arqueológica del antiguo Israel y de los orígenes de sus textos sagrados“, publicat pels arqueòlegs Israel Finkelstein i Neil Asher Silberman és un llibre publicat el 2001 (el 2003 en castellà) que ha mantingut des d’aleshores un bon nivell d’èxit editorial. Feta la lecura he de dir que no m’estranya gens, perquè és una obra molt interessant, rigorosa i amena de llegir, sobre una qüestió que no és precisament fàcil o comercial.

La Biblia desenterrada és un recorregut pels principals esdeveniments recollits en l’Antic Testament (els patriarques, l’Èxode, la conquesta de Canaan, el Primer i Segon temples…) a la llum dels coneixements arqueològics actuals. És a dir, situant el valor com a prova dels textos bíblics en peu d’igualtat amb la informació obtinguda de les tècniques arqueològiques modernes i el coneixement cada vegada més profund que els historiadors tenen dels imperis Assiri, Egipci, Babiloni, etc.

Les moltes i diverses conclusions que aboca el llibre són tan sorprenents com apassionants i ofereixen un recurs de gran qualitat per conèixer la gènesi dels textos bíblics i entendre el context històric que va provocar el naixement del judaisme.

Un llibre del tot recomanable per a qualsevol persona interessada en la història de les religions del llibre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s