Per aproximar-nos a Spinoza

Com que uns posts enrere vaig recomanar “La sinagoga vacía“, diverses persones m’han demanat alguna cosa per fer una primera aproximació a la figura i el pensament d’Spinoza. Jo diria que no és un autor fàcil de llegir de bones a primeres, o sigui que recomano començar per alguna obra divulgativa. Si a partir d’aquí es vol conèixer directament en el seu pensament, endavant, que no deceb.

Les meves recomanacions, a banda de “La sinagoga vacía”, han estat dues. I avui n’afegiré una tercera.

PFMSpinoza y el spinozismo, de Pierre-François Moreau

L’original francès pertany a “Que sais-je?”, una col·lecció que em provoca enveja dels francesos. Són cent i escaig pàgines escrites per una autoritat en la matèria que ens permeten conèixer el context històric, la vida, les obres i el pensament d’Spinoza. Val molt la pena si hi tenim interès, és un resum sensacional.

L’ha editat Escolar y Mayo i pel que he vist per internet es pot trobar en vàries llibreries.

 

MLMSpinoza i la felicitat, de Maite Larrauri i Max

Una perla de llibre. Pertany a la col·lecció “Filosofia per a profans” de l’Editorial Tandem, un projecte molt interessant que combina uns textos molt didàctics de la Maite Larrauri amb uns dibuixos sensacionals del sempre sensacional Max. Aquest en concret se centra en el concepte de felicitat segons Spinoza. El recomano a tothom que tingui criatures per casa. No us estranyi que un dia us les trobeu llegint filosofia. És més, diria que és un bon regal per aquestes festes. Aquest i qualsevol altre número de la col·lecció.

També es troba fàcilment a moltes llibreries. En català i en castellà.

SoSpinoza en 90 minutos, de Paul Strathern

Reconec que aquest no l’he llegit. Però considerant que està editat per Siglo Veintiuno i que costa dos duros (em sembla que no arriba als 3 € a les llibreries), una possible espifiada no seria cap drama. Ara, que 90 minuts per explicar Spinoza, no sé molt bé com s’ho fan.

També és fàcil de trobar.

Au, bones lectures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s