Els independentistes escocesos, a favor de la laïcitat?

secular-scotlandAl darrer post vam poder veure la declaració de la Scottish Secular Society en favor de la independència d’Escòcia. Avui veurem que potser tindran més feina de la que es pensen…

Com diu aquesta notícia, sembla que na Roseanna Cunningham, la Minister for Community Safety and Legal Affaires del Govern Escocès, s’ha compromès a protegir les escoles catòliques en cas que s’hagi d’aprovar una nova constitució.

Les seves paraules han estat (més o menys) aquestes: Votar Sí vol dir que Escòcia tindrà una constitució escrita i això significa que tothom pot estar segur que la constitució del Dia de la Independència protegirà els drets i llibertats de cadascú, inclosa la llibertat de religió i la protecció de l’educació catòlica.

Ja veurem què passa, primer s’ha de fer el referèndum. I en cas que surti un sí, ja veurem com es fa aquesta nova constitució. En tot cas, hi ha moltes maneres de garantir una “educació catòlica”. La manera laica és que aquesta surti de les escoles. Fins aquí, cap problema.

Però també hi ha moltes maneres de sumar majories. Una de no gaire laica, mantenint privilegis. Veurem…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s