Clericalització de les subvencions de l’Ajuntament de Barcelona

1-560x338L’Ajuntament de Barcelona ha publicat la convocatòria de subvencions pel 2015. És un gran paquet de subvencions que es divideix en diversos apartats: Cultura, Esports, Educació, Joventut… fins a 20. I això inclou Afers Religiosos.

La qüestió és que la convocatòria es va publicar el 19 de novembre i ara fa uns dies s’han fet unes modificacions. Són poquíssimes modificacions, i de fet són molt tècniques, tenen a veure amb els criteris de puntuació que s’utilitzen per atorgar les subvencions. Excepte en un cas.

El que ha estat sorprenent és veure un canvi subtil entre la convocatòria i la modificació en l’apartat d’Afers Religiosos. Subtil però bastant determinant.

A la convocatòria deia que podien optar a aquesta subvenció “Associacions i institucions legalment reconegudes i inscrites al Ministeri de justícia o qualsevol altre registre legal i associacions que estiguin vinculades a aquestes entitats.”

A la modificació la cosa queda en “Associacions i institucions legalment reconegudes i inscrites al Ministeri de justícia o qualsevol altre registre legal, referides a entitats religioses, i/o associacions que estiguin vinculades a aquestes entitats o confessions religioses.”

O sigui que només s’hi poden acollir entitats religioses. Oh, podrà dir algú, és que la convocatòria és d’Afers Religiosos. I tindrà part de raó. Però això deixa fora les entitats que es dediquen a treballar la laïcitat, el diàleg interreligiós o l’estudi de les religions i que no estan enquadrades en cap confessió. O ets una organització religiosa o no toques el tema.

Després s’estranyen que alguns ens emprenyem.

La foto l’he agafada de la web municipal, òbviament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s