ICV-EUiA proposa introduir la laïcitat com a principi rector de la LEC

15040801_roda_educacio_webAquest matí l’hem passat al Parlament per donar suport a la proposició de modificació de la Llei d’Educació de Catalunya que ha fet en Joan Mena, diputat del grup d’ICV-EUiA.

Es tracta d’una modificació de la LEC que introdueix la laïcitat en la llista de principis rectors de l’educació i afirma el caràcter científic i racional de l’ensenyament a les escoles. En un context com el que vivim, d’aplicació de la maleïda LOMCE (també a Catalunya per molt que la Consellera Rigau gesticuli), és important que no ens deixem donar més bufetades. Si voleu consultar el text, us l’enllaço aquí.

La proposta és realment senzilla i s’ha d’assumir d’entrada que tot el que pugui dir el Parlament de Catalunya sobre la religió a l’escola queda sotmès al compliment de l’Acord Concordatari que regula aquesta qüestió. No obstant, tant important és entendre aquesta limitació com anar fent passos endavant per poder superar-la. Ara falta veure quins suports tindrà aquesta proposta.

En Joan Mena ens ha convidat a unes quantes entitats a participar a la roda de premsa i en el meu cas he fet de representant de l’MLP. També han intervingut la FaPaC, la FAPAES, la USTEC i la Federació d’Educació de CCOO.

Per part meva he insistit en que l’escola és la societat del futur i que per aquest motiu ha de ser un espai on tots els infants convisquin, junts i lliures d’imposicions dogmàtiques. Més encara en la societat actual, tant plural. En una societat democràtica, totes les opcions de vida són per definició minoritàries, i per tant cap d’elles pot esperar que l’escola sigui el mètode de transmissió dels seus valors.

Miraré de seguir l’evolució de la proposta i us n’informaré puntualment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s