Per exemple, Sant Jordi

SJTuruSi feu una enquesta entre les vostres amistats per saber quin dia de l’any prefereixen, és molt probable que Sant Jordi s’imposi amb rotunditat. Té certa lògica que un tipus capaç de derrotar un drac, salvar tot un regne i a la seva princesa, i a sobre tenir el detall de fer florir un roser, s’imposi a qualsevol mindundi.

En tot cas, i pel que fa a la diada en qüestió, suposo que valorem Sant Jordi perquè és el certificat definitiu que la primavera ja ha arribat, perquè els carrers s’omplen de roses i de l’amor que desprenen, i perquè acompanyem l’amor amb el símbol de la saviesa, el llibre. Realment és una festa rodona i jo sempre he pensat que si hagués de convidar a un amic estranger a visitar Catalunya li diria que vingués per Sant Jordi.

Però hi ha un element que fa encara més fascinant el dia de Sant Jordi. Que no és festiu. La festa més estimada la passem una bona estona treballant i no per això decau la nostra adhesió. Sant Jordi és tan poderós, però tant, que no necessita que l’estat l’empari.

Desconec si és idea seva, però el Joan-Francesc Pont ho diu sempre i cada vegada hi estic més d’acord: hauríem de tenir tots els festius de l’any en dilluns. En molts casos es podria utilitzar el dilluns de la mateixa setmana de les festes que celebrem actualment i en d’altres, simplement es podria buscar un moment de l’any en que no hi hagi gaires festius a la rodona. Podríem començar per passar el festiu que ara fem el 8 de desembre per “celebrar” la Immaculada Concepció de Maria al tercer dilluns de febrer.

Viuríem molt millor i ei, si la Immaculada Concepció de Maria és tant important, no tinc cap dubte que perviurà en els cors de la gent de bona fe amb la mateixa intensitat que ho fa ara. I que trobaran un moment del dia per celebrar-la, com ho fem nosaltres per Sant Jordi.

I aprofito per demanar que si us plau, es deixi de fer una missa oficial al Palau de la Generalitat. No fa cap bé a la institució que la vegin amb segons qui…

La imatge l’he agafada del facebook d’en Turu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s