Campanya (musical) per a restituir el domini públic de la Mesquita de Córdoba

CORDOBA(Mezquita)Una de tantes polèmiques recents que envolten l’Església Catòlica ha estat la qüestió de les immatriculacions. Un regal de l’amic Aznar que el PSOE no va revertir i que dóna dret a l’Església a escripturar un immoble a nom seu amb una simple acta notarial. Això ha estat font d’escàndol en diversos llocs d’Espanya, on de cop alguns pobles han descobert que determinats espais comunals i parròquies o ermites que s’havien construït amb l’esforç de tothom i que fins ara s’usaven amb una certa llibertat, de cop passaven a ser propietat privada de l’Església i administrades pel rector de la parròquia. Sembla ser que això ha estat especialment greu a Navarra, on s’ha acabat creant una Plataforma de Defensa del Patrimonio Navarro.

Però el cas més escandalós ha estat la Mesquita de Córdoba. Un temple musulmà, de gran valor arquitectònic i el gran símbol de la ciutat, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1984, va ser escripturat a nom de la Diòcesis de Córdoba l’any 2006 mitjançant una acta notarial. De cop i volta, un patrimoni de tothom i que podia servir per a conjugar i conjurar una certa entesa entre musulmans i catòlics, passa a ser propietat d’una confessió concreta que esborra tot rastre de passat musulmà del nom (oficialment la cosa es diu Santa Iglesia Catedral de Córdoba) i que nega als musulmans qualsevol opció d’us i gaudi.

El cas ha estat font d’escàndol a Andalusia des d’aleshores i hi ha una campanya ciutadana per a restituir el domini públic de la Mesquita que ha generat bastanta notícia amb una cançó. És una versió de Medina Azahara feta per gent del mateix grup i amb el suport d’altres autors.

Aquí va la cançó.

I en aquest enllaç podeu firmar a favor de la campanya, que s’encamina cap al mig milió de signatures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s