Estem units

826867-repu-2-8949

He rebut el manifest que ha fet públic la Lliga de l’Ensenyament francesa i penso que no costa res traduir-lo i fer-nos-el una mica nostre.

Estem units

Tocada al bell mig del seu cor, França plora. Plora els seus ciutadans assassinats, víctimes d’una violència extraordinària i innominable. I és perquè la barbàrie encara ens espanta, que França s’ha d’aixecar.

Davant d’un drama mai vist de tal abast, més que mai ens hem de concentrar en la unitat! Enfront del terrorisme, enfront de la por, enfront de la violència: Estem units!

Estem units al voltant de les famílies de les víctimes – a qui adrecem el nostre més profund i sentit condol – al voltant dels supervivents i al voltant de tots els testimonis, a França i al món, de la bogeria assassina motivada per una ideologia mortífera i inhumana.

Responsables associatius, líders polítics, periodistes, intel·lectuals, tenim la mateixa responsabilitat! L’objectiu del terror, més enllà de la xifra macabra de víctimes, és provocar la divisió d’una nació, d’una família.

Ens han estès una trampa! Hem de resistir-nos a caure-hi! La divisió, la delació, l’estigmatització, són al cor d’aquesta trampa astuta. Cada vegada que intentem precipitadament assenyalar els responsables d’aquest crim del que només els seus autors en són culpables, caiem en la trampa d’una divisió programada i orquestrada.

Des d’avui, amb tots els francesos, portem les nostres intencions a l’acció. Podem anar als hospitals més propers per a donar la nostra sang, adherir-nos a les associacions creadores de vincles socials, donar suport a les ONG, estretar llaços amb els nostres veïns, lluitar al voltant nostre contre el racisme i els prejudicis… El combat contra el terrorisme serà llarg, serà dur, i ens reserva moments difícils, però si actuem units, França també ho estarà.

Els terroristes ens han llençat un missatge. Han volgut posar França de genolls. Diguem-los que nosaltres ens mantenim dempeus! Dempeus i llestos, mans a les mans, els uns amb els altres i mai els uns contra els altres. La nostra unitat és el nostre bé més preuat.

Protegim-la i donem-li tot el seu sentit avui, és l’hora de la fraternitat, que és el nostre veritable mur contra la violència cega del terrorisme i la divisió planificada.

Signen diversos dirigents d’entitats laiques i religioses franceses. Si voleu llegir el manifest en francès i veure les signatures, ho trobareu tot aquí.

La imatge l’he agafada del mateix article a Libération.

PS: Si algú troba un error de traducció li agraïré que me’l faci saber. El meu francès és molt justet…

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s